Weer een PLL AM-microzender erbij (Algemeen)

door Otto Tuil ⌂ @, Drenthe, 10.04.2008, 14:39 (6035 dagen geleden) @ gerard

Hallo Gerard,

Leuk om te horen dat het ontwerp nog steeds nagebouwd wordt. Het lijkt me leuk om jouw verslag toe te voegen aan het artikel onder "Reacties van bouwers van de PLL AM Microzender". Dus met jouw goedvinden?

Versterker IC U5 heeft geen deukje! De andere vier hebben allemaal hun letters dezelfde kant op staan, dikke kans dat U5 ook vanaf dezelfde kant leesbaar moet zijn.

Als er geen inkeping bij pen 1 staat, bestaat de markering uit een stip op de bovenkant in het plastic. Uitgaan van de belettering zal ook wel goed gaan maar, op eigen risico :)

In de onderdelenzak zit nog een klein oranje blokje dat eruit ziet alsof het past op de jumpers J2 en J3, alleen is het van plastic (binnen ook) dus het zal weinig verschil maken als ik het erop schuif. Hoort er soms iets metaals in?

Da's een jumper. Er hoort inderdaad metaal in te zitten.

Naast de voedingsconnector zit J1 met twee pinnen, kun je hierop een voedingsspanning rechtstreeks aansluiten?

Die twee pennen zijn bedoeld om een batterij aan te sluiten. Het stroomverbruik is zo gering, dat batterijvoeding ook mogelijk is.

Wat zou er gebeuren als ik m'n langdraad (20 meter) boven de tuin eraan hang?

Gewoon eens proberen, Gerard. Het kan wel zijn dat je de aanpassing niet goed op orde krijgt. Mogelijk moet je dan het aanpassingscircuit van een ander deel van de band gebruiken.

De switch tabel in de gebruiksaanwijzing gaat alleen over middengolf 522-1611 kHz, maar het schakelbereik is groter, ik kan vast wel een lange- of visserijgolf zender maken?

Nou, daar kun je niet van uitgaan. Je kunt het proberen, maar er is kans dat je buiten het bereik van de PLL komt, en dan zendt het printje niet meer. Wat wel zou kunnen is het aanpassingscircuit wijzigen naar de korte golf, en dan af te stemmen op de derde harmonische. (kun je ontvangen op 1566 - 4833 kHz)

Kan ik de frequentienauwkeurigheid opmeten?

Is gelijk aan de frequentie-nauwkeurigheid van het kristal.

Otto


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum