Gevraagd: Philips bi-ampli B8X72A (HiQ) (Gezocht)

door RR1957 ⌂ @, Haarlem, 19.03.2010, 09:21 (5161 dagen geleden) @ Corne
Bewerkt door RR1957, 19.03.2010, 10:19

Hoi

Wederom beroep ik me op het artikel van Philips "Wenken voor opstelling van HiQ installatie". Hi-Q staat in dit geval ook voor Highest Quality. Op de B8X72A staat High Quality. Het is er zelfs bewust naast gezet.
Muggenzifterij wellicht, maar zo ligt het wel. Het blijft, naast dit onderscheid, ook een term om de verkoop te stimuleren. De B8X72A werd indertijd in folders/documentatie van Philips niet als een HiQ radio geclassificeerd.
Hi-Q staat duidelijk voor een installatie van een radio met (drie) los geplaatste luidsprekers. Expliciet wordt in het artikel ook vermeld dat bezitters van een bi-ampli radio een HiQ radio kunnen maken, met losse luidsprekers dus, zoals omschreven voor een HiQ radio. Zij moeten daarvoor de ingebouwde luidsprekers uitschakelen.
De techniek van dit alles is echter van dezelfde (of betere) kwaliteit om er op onze site aandacht aan te besteden, ook aan (Philips) Hifi installaties (welke dus geen Hi-Q installaties zijn). Daarnaast zijn er componenten die gezamenlijk gebruikt worden, zoals luidsprekers bijvoorbeeld. We praten hier altijd over een mono installatie.
Vandaar dat onze documentatie-lijst veel langer is dan de vijf Hi-Q radio's.
Het gaat over het algemeen niet over de kwaliteit van de techniek (hoewel ook van belang blijvend), maar de opstelling van een installatie, die duidelijk een andere ervaring geeft dan radio's die los geplaatste luidsprekers ontberen (in dit -mono- geval drie luidsprekers). Even een extra luidspreker aansluiten op een radio met ingebouwde luidsprekers is dus ook geen HiQ.


Groet
René (R).

--
Vriendelijke groet, René
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum