Gevraagd: Philips bi-ampli B8X72A (HiQ) (Gezocht)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 19.03.2010, 15:07 (5161 dagen geleden) @ RR1957

Hallo René,

De vraag was of bovengenoemde radio HiQ is en dat is hij niet.

Die vraag maak jij er van ;-) , want volgens mij ging het er om dat TS zo'n radio zoekt.

Ik ga alle documentatie hierover niet tonen.
Onze site staat er vol mee.

Ik ben nog wel benieuwd naar welke luidsprekers in welke boxen zitten. Staat vast ook in de documentatie, dus als dat erbij gezet kan worden, graag :OK:

Ook het genoemde artikel is er volkomen duidelijk in.
Daar waar Philips kennelijk allerlei vaagheden en verdoezel methodes toepaste om bi-ampli in allerlei bochten wringend als verkoop techniek te gebruiken, waren ze wel duidelijk wat HiQ was in hun ogen.

De term bi-ampli kun je inderdaad op vele manieren bekijken. Naar mijn mening is de enig juiste die van aparte hoge en lage tonen eindversterker.
De stereo plano's worden ook bi-ampli genoemd, maar hebben (in principe) volledig gescheide kanalen voor links en rechts. Met een kleine aanpassing aan één kanaal van de toonregeling, dat wel.
Dan nog de term bi-ampli met een serie-balans eindtrap zoals de EL84 met EL86/UL41 of twee EL86 of twee UL84 buizen in dezelfde eindtrap. Ook maar één versterker met daarna een scheidingsfilter zoals in de B8X72A.

Verduidelijking voor het noemen van (als willekeurig voorbeeld, ik had ook net zo goed een blikken pannekoek kunnen noemen, maar de B7X73A staat wat dichter bij de gevraagde radio), was meer bedoeld dat dit soort spul altijd op momenten bij bosjes aangeboden (lijkt?) te worden, om daarna weer tijden uit zicht te verdwijnen.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum