Bezwaar nickname (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 22.04.2008, 19:59 (6022 dagen geleden) @ Piet Blaas

Hallo Henk,

Daar wil ik wel op reageren. Zelf ben ik geen voorstander van het gebruik van nicknames. Ik begrijp eigenlijk ook niet wat het doel daarvan is. Tenzij men zijn eigen identiteit wil verdoezelen.
In jouw geval, ben ik het met je eens dat je altijd (voor zover ik me kan herinneren) met je eigen naam ondertekent. Dus in jouw geval is er wat mij betreft nooit een verwarring met wie soundman2 nu zou zijn. Overigens je herinnert je ook wel de verwarring bij een ander forumlid, die dacht dat soundman2 Ed van der Weele zou zijn.
Daarom pleit ik ervoor om geen nicknames te gebruiken. Het kan alleen verwarring opleveren.
En ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om te vertellen dat ik vind dat jij altijd bijzonder zinnige bijdragen levert, die altijd terzake zijn en van een grote deskundigheid getuigen. Ik denk dat er velen zijn, die aan jouw bijdragen veel profijt hebben!

Groeten,

Ik kan nog wel even de historie naar boven halen van soundman2. Ik heb een geluidsbedrijf en zocht een toepasselijk emailadres. Dat moest soundman worden. Om een of andere reden lukte het niet die naam te registreren. Vervolgens probeerde ik soundman1 en dat mislukte ook. Uiteindelijk werd soundman2 wel bij tiscali geaccepteerd. Ik heb dus altijd dat emailadres gebruikt. Op zeker moment vond ik de naam voor professioneel gebruik en een domeinnaam eigenlijk niet geschikt vanwege het cijfer erachter. Voor mijn bedrijf gebruik ik sinds een paar jaar audioman. Daar is ook een .nl site van en er is een emailadres info(atje)audioman.nl. Voor vele kennissen en ook het forum heb ik dus altijd soundman2 gebruikt en niets is de bedoeling geweest om iets te verbergen. Wil ik echt niet bekend worden, dan heb ik nog een hotmail adres, een gmailadres en ook nog een account bij aol mail. Mogelijkheden genoeg dus om anoniem ergens op te reageren. Dat gebruik ik dan weer als je ergens weer eens moet inloggen op een site, waarvan je niet kunt weten wat ze met emailadressen doen, zoals verhandelen. Ik heb zelfs meegemaakt dat ik iets op wilde zoeken, alle gevens moest invullen en dat het eind van het liedje was, dat er alleen toegang was na betaling per creditcard. Soms kun je op je klompen zo iets aanvoelen en vaak vul ik eerst een bende rubbish in.

Ik denk dat ik niet de enige ben die deze manier van spambestrijding hanteert.
Ik beschouw soundman2 dus eigenlijk een beetje als een bekende "merknaam" op het forum. Per slot van rekening zijn ook niet alle bekende merknamen die je in de winkels ziet gelijk aan de naam van de eigenaar of oprichter, zoals dat wel is bij Philips, Douwe Egberts etc


Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum