Bezwaar nickname (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 23.04.2008, 07:18 (6022 dagen geleden) @ soundman2

Op het forum gebruik ik meestal alleen mijn voornaam Gerard. Mijn achternaam en woonplaats staan in mijn profiel, en in het telefoonboek kun je nog meer wetenswaardigheden over mij vinden. Ik vind alleen een voornaam wel genoeg voor dagelijks gebruik, en mijn site heet ook "Gerard's Radio Corner" zonder achternaam.

Het is me prima als iemand zich, zoals Henk Soundman, op het forum profileert onder een pseudoniem. Het punt hier is: wij kennen Soundman al lang, weten welke ander bijdragen hij heeft geschreven en hoe betrouwbaar of temperamentvol hij is. Als Soundman iets schrijft, weten wij van wie het komt en kunnen we de reactie plaatsen.

Wat ik buitengewoon irritant vind is als mensen die hier vaker komen, zich een pseudo-identiteit aanmeten en doen alsof ze nieuw zijn. Ze lokken mensen uit hun tent met vragen waarop ze het antwoord weten, of gaan oude standpunten over repro-onderdelen of radioprijzen onder een nieuwe naam ventileren. Dat vind ik onsportief en het kost een hoop energie van serieuze forumleden. Je bent dan ook bezig andere forummers voor de gek te houden.

Gelukkig is in de nieuwe site het idee van profielen ingevoerd, waardoor je nooit de bestaande identiteit van een ander kunt misbruiken. Voor ik op een posting reageer (of er zelfs over nadenk) kijk ik meestal even of ik de afzender ken en eventueel kijk ik in de profielen. En als er dan een nick geregistreerd is zonder email of woonplaats, nog nooit een bericht heeft gestuurd, maar met een gecompliceerde vraag over BX998 of een mening over repro komt... dan zit ik snel weer achter mijn soldeerbout!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum