Waar bent u mee thuisgekomen ? (Algemeen)

door Pieter Vos @, 01.05.2008, 09:21 (6014 dagen geleden) @ Jeroen Landman.

Heel verstandig de vrijmarkt maar eens over te slaan. Dat heb ik deze keer dus gedaan. Uit vorige jaren kreeg ik al de indruk dat er steeds meer alleen maar rommel ligt, veel nutteloze oude boeken, kinderspeelgoed, videobanden en her en der zo'n "handelaartje" met een bak vol oude autoradio's en van die goedkope stereo setjes, twee/drie jaren bij een supermarkt gekocht en nu al versleten.

Wat moet de gemiddelde burgerman nu nog met een oude buis radio. Goed repareren kan hij deze meestal niet. En met het verdwijnen van veel MG stations c.q. al die reli-zenders wordt de AM (behalve voor gelovigen) steeds minder interessant. Speciaal een MG microzender kopen voor oma's radio, dat doet hij niet - als hij al zou weten dat die bestaan. Ook radio 5 begint al eentonig te worden, vind ik. Steeds weer dezelfde deuntjes/smartlappen uit de jaren 50 en begin jaren 60. Nooit eens bijvoorbeeld iets van de Kinks, de Small Faces of late jaren 60 nederpop. Op Big L (215 meter) hoor je tegenwoordig zo iets wel.

Terecht merk je op: het mooie radio spul probeert men te verkopen via de internet veiling sites. Maar ook daar lijkt de kwaliteit van het aanbod te verslechteren. De echt mooie radio's zijn al in handen van verzamelaars, zo lijkt het. De burgerman probeert nu nog het 50/60er jaren spul te slijten. En soms wordt dat wel eens geprezen als echt "nog van voor de oorlog" en moet het minstens 100 euro opbrengen.

Groeten, Pieter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum