Tips voor verspocht doekje? (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 09.05.2008, 11:59 (6006 dagen geleden) @ John Hupse †

Vervolgens een paar keer naspoelen met water zodat zoveel mogelijk vuil en zeepresten zijn verdwenen. Wanneer het doek is losgekomen dan kan je het er weer opplakken met behanglijm. Tijdelijk vastzetten met een paar nietjes of met wasknijpers tot de zaak droog is. Het doek krimpt wel, als er slijtplekken in zitten kunnen deze verergeren.

Deze vlek wordt wel iets beter, maar verdwijnt niet met alleen wassen.

Als het doek helemaal los is van de plank, kun je het beter lichtjes bevochtigen en opspannen op een andere plank, met spijkertjes of zoiets, de voorkant naar beneden. Je kunt er dan in elk geval voor zorgen dat het patroon mooi "haaks" en zonder slingers is. Vervolgens wordt de luidsprekerplank van een dunne lijmlaag voorzien en precies op het voorgespannen doek gelegd. De luidsprekerplank verzwaren met gewicht tot de lijm gedroogd is.

Vroeger gebruikten we voor het lijmen VELPAFIN. Ik denk dat die destijds ook van CETA BEVER was. Het was een lijm op waterbasis en die werd au bain marie verwarmd. Tegenwoordig kun je volgens mij ook de witte houtlijm gebruiken. Een heel dun laagje. De houtlijm droogt ook vrijwel kleurloos op.

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum