Tips voor verspocht doekje? (Algemeen)

door Mans Veldman @, Leidschendam, 09.05.2008, 12:06 (6006 dagen geleden) @ gerard

Ik had altijd wat bedenkingen bij het wassen van een doekje. In mijn beleving gingen water en speakerplank niet samen ;-). Onlang stoch de stoute schoenen aangetrokken en een doekje van een BX400 gereinigd.

Het doekje was niet versleten, maar erg vies o.a. nicotine aanslag. Ik heb deels het recept gevolgd zoals in dit tegenkwam in "Tips & Trucs"

Eerst luidsprekerplank uitgebouwd en alles behalve het doekje verwijderd. Daana aan de zijkant rondom het doekje vastgezet met nietjes (nietpistool gebruiken)
De BX400 heeft een uit meerdere lagen verlijmde plank (soort multiplex) en ik durfde het niet aan deze geheel onder te dompelen. Dus ik heb hem in bad gezet en het doekje met de douche nat gemaakt waarbij ik er voor zorgde dat de achterzijde van de plank zoveel mogelijk droog bleef.

Bij het afspoelen kwam er al veel vuil los, daarna het hele doekje met "Vanish Oxi Action" (de roze bus uit de reclame) bestrooid en 15 minuten laten inweken. Daarna afspoelen en nogmaals bestrooien, 5 minuten inweken en afspoelen.

Vooral niet gaan boenen met een borstel of zo...

Daarna speakerplank met doekje een uurtje laten drogen en als het ergste nat eraf is teruggeschroefd in de radio (om evt.kromtrekken te voorkomen) en verder laten drogen.

Door het water waren er wat stukjes hout losgelaten, na aanbrengen van witte houtlijm (kwastje) en een paar knijpers is dit weer gerepareerd.

Het resultaat is een schoon doekje dat weer strak gespannen op de plank zit.

Mijn conclusie is dat het reinigen van een doekje met water en beleid goed te doen is. Het resultaat is in mijn geval verbluffend.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum