Wera Radio... wie kent het merk? (Algemeen)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 22.06.2011, 21:40 (4698 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Eigenlijk wel grappig dat een volkomen onbekende radio met de naam Wera zoveel reacties op dit forum kan losmaken als deze radio met de "naam" WERA.
Waar zou het een afkorting van zijn?
De reacties op de vraag van TS waren alle slechts gissingen, wat ik helaas zo vaak op dit forum meemaak en niemand kon tot nu toe door bijvoorbeeld
met een folder of prijslijst met feiten aankomen over de werkelijke status of het bestaan van Wera. Gissingen, daar heb je weinig aan en misschien wel aardig
om over van gedachten te wisselen maar aan feiten hebben wij des te meer.

Deze reactie vind ik een nogal negatieve ondertoon hebben. Hetzelfde zou gezegd kunnen worden van de regelmatig terugkerende topics over de Philips 20x U-radio's; andere doekjes, andere netaansluitingen, andere schaaltjes . . . Ook daarvan zijn geen harde bewijzen.
Aan de hand van de beschikbare puzzelstukjes en de herinneringen van sommige mensen lukt het soms om de puzzel een heel klein beetje te completeren.

Dat er een radiofabriek(je) met de naam WERA-Radio heeft bestaan is onomstotelijk vastgesteld.
Ik heb nog gezocht in het boek "Opkomst van de Nederlandse radio-industrie" van Frans Driesens en in het handelsregister op de website van de Kamer van Koophandel, maar helaas daar geen vermelding gevonden van een firma WERA-Radio of M.A.Werner.
Zulke dingen gebeuren nu eenmaal als je in de geschiedenis gaat graven: je stuit op een doodlopend spoor. In de archeologie en de genealogie zijn ook eeuwig losse eindjes die onoplosbaar lijken. Tot er plotseling weer een nieuw aanknopingspunt opduikt en er weer 1 stapje voorwaarts kan worden gezet.

Als dit soort onderzoek je niet boeit moet je je niet met oude voorwerpen of technieken en de geschiedenis daarvan bezighouden. Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg activiteiten en onderwerpen om je tijd aan te spenderen zónder dat je hoeft na te denken en te puzzelen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum