Herhaalde oproep reparatie 17TX123U (Gezocht)

door Jaap, 06.07.2011, 19:08 (4692 dagen geleden) @ Lee

Natuurlijk niet de HSP aansluiting.kijk..dit is al abracadabra voor mij

Alles wat achter slot en grendel zit in een afgeschermde kast + de kabel die de zijkant van de beeldbuis is bevestigd met een rubberen dop

maar controlleer wel altijd of het chassis niet aan de fase ligt.Het is een U toestel dus waarschijnlijk wel

Uit het stopcontact komen 2 draden O en fase. Op de 0 staat geen of in elk geval haast geen spanning, op de andere draad staat de fase = 220V.
Dus als je de stekker omdraait in het stopcontact heb je of 0 of 220 op het chasis aangezien deze toestellen gewoon 1 kant aan masse leggen (alle knoppen e.d. zijn geisoleerd en de antenne aansluiting is ontkoppeld met een C dus weinig kans op een opdonder voor de normale gebruiker)

Daarna zal je merken dat het niet zo best gesteld is met een aantal composietweerstanden , en dat hier en daar de spanningen niet juist zijn.Hier haak ik af uit onwetendheid

Net als bij de reparatie van oude radio's, meten is weten. In de Philips schema's staan meetal overal de spanningen bij dus gewoon kijken of die enigzins overeenkomen. Bij grote afwijken is er wat kaduuk.

Maar zoals ik al zei , gooi die teerknollen er eerst eens uit.

Mijn advies is als het goed is is het goed en kun je het gewoon laten zitten.
Ik vind dat de meeste wel erg paranoia doen over teerknollen. Ik heb zat oude bakken staan vol met die dingen en die gewoon werken. Hooguit in risico gebieden preventief vervangen maar nogmaal goed is goed.


Niks geeft een meer voldaan gevoel dan het zelf in orde maken van een toestel.

Voor 100% mee eens!

En een verschil tussen radio en tv......het valt best mee , het blijft alleen oppassen met het chassis dat aan de fase kan hangen en natuurlijk niet te vergeten de hoogspanning van enkele kv.???

Dat is bij radios net zo het enige verschil is de hoogspanning. Daar moet je dus uit de buurt blijven als je niet weet wat je doet, de hoogspanning kan een aardige afstand overbruggen.
Als je beperkt verstand hebt van dit soort zaken kun je er maar beter afblijven!
Je kunt maar één keer de pijp aan Maarten geven!
:BAD:


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum