Herhaalde oproep reparatie 17TX123U (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 07.07.2011, 07:54 (4691 dagen geleden) @ Jaap

Uit het stopcontact komen 2 draden O en fase. Op de 0 staat geen of in elk geval haast geen spanning, op de andere draad staat de fase = 220V.
Dus als je de stekker omdraait in het stopcontact heb je of 0 of 220 op het chasis aangezien deze toestellen gewoon 1 kant aan masse leggen (alle knoppen e.d. zijn geisoleerd en de antenne aansluiting is ontkoppeld met een C dus weinig kans op een opdonder voor de normale gebruiker)

Beter is om ofwel een scheidingstrafo te gebruiken, ofwel het toestel te behandelen alsof het chassis aan de fase hangt. Vertrouwen op het niet ompolen van de netstekker is geen goed plan.

Mijn advies is als het goed is is het goed en kun je het gewoon laten zitten.
Ik vind dat de meeste wel erg paranoia doen over teerknollen. Ik heb zat oude bakken staan vol met die dingen en die gewoon werken. Hooguit in risico gebieden preventief vervangen maar nogmaal goed is goed.

In de TX123U zullen er nog wel een paar meer zitten, maar in iets nieuwere toestellen zijn er maar 2 of 3. Die vervang je in de regel altijd: de ratel-C, de booster-C en eventueel een C vanaf het gloeicircuit van de lijneindtrap naar het chassis.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum