Ra ra hoe kan dit...... (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 01.06.2008, 15:27 (5816 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hallo Henk en Paul, hebben jullie ooit wel eens last gehad van microfonie bij een 203U/204U of 208U als direct gevolg van een starre opstelling van de afstemcondensator? Nu wel eerlijk zijn hoor!! Nou, ik nooit.
En in theorie zal het heus wel beter zijn om de varco in rubber op te hangen, maar of je er in de praktijk bij zo'n U-toestel zoveel van merkt betwijfel ik.

Toch zal het niet voor niks geweest zijn dat Philips voor zo'n dure oplossing gekozen heeft met een in rubber opgehangen varco en een snaaraandrijving met bowdenkabels. Philips kon ook moeilijk achterblijven bij de concurrent.
"Voorsprong door Techniek" was de slogan destijds (ook al bedacht door die lui van "marketing";)

Dat heb je wel vaker met produktiewijzigingen. Een klacht hoeft niet in de hele serie van een produktie op te treden. Een bepaald uitvalpercentage kan al voldoende zijn voor een fabrikant om een wijziging in te voeren. Soms kunnen onderdelen fysiek wijzigen (soms niet eens op het oog zichtbaar) waardoor aanpassingen elders nodig zijn. Ik heb zelf in de electronicaproductie gezeten en weet dus ongeveer hoe het werkt. Zo zijn in een zeker produkt de elco´s vervangen door longlife exemplaren, juist en alleen omdat een paar gebruikers in bepaalde omstandigheden dat nodig hadden. Zo kun je onwetend van de achtergrond dus afvragen waarom ze in een bepaald ontwerp duurdere onderdelen hebben toegepast dan strikt noodzakelijk.

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum