zaak eens omdraaien (Algemeen)

door Henk vdB @, 15.07.2011, 13:44 (4685 dagen geleden) @ Maurice

Maurice,

zeker, geheel demonteren van apparaten heb ik ook wel gedaan. Je komt er op een zeker moment dan achter dat de losse onderdelen méér ruimte innemen dan het enkele oorspronkelijke apparaat waar ze uitkwamen...:-D Zelfs als je vervolgens een deel van die onderdelen wegdoet.

Wat buizenTV's betreft houd ik het bij één 17TX210A, gemaakt uit 2 exemplaren. Deze TV speelt regelmatig. De overige onderdelen houd ik in reserve in één zo klein mogelijke doos. Niet specifieke onderdelen zoals de buizen b.v. zitten daar niet bij. Het overgebleven chassis heb ik op buisvoeten en draadsteunen na compleet gestript en ligt op zolder om (misschien?) ooit wat hobbyproefjes mee te doen. Ideaal, met die keramische voetjes.

In de praktijk blijkt dat ik na verloop van tijd toch ook doosjes en zakjes met slooponderdelen van radio's weggooi. Alleen reserveonderdelen voor radio's die ik nog heb staan bewaar ik nog, en dan zeker niet in tienvoud voor wat betreft bijvoorbeeld FM-tunertjes of spoelbussen. Hoe vaak gaan die dingen nou werkelijk stuk ??

Misschien heb ik makkelijk praten, mijn verzameling zal zich voornamelijk uitdunnen, veel nieuws gaat er echt niet bijkomen....


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum