ECC85 bij meting opletten Kathode-gloeilek (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 19.07.2011, 20:23 (4682 dagen geleden) @ MarcelvdG

Maurice,

dit verschijnsel heeft niet te maken met de ECC85, maar kan zich voordoen bij elke buis. Zie de gebruiksaanwijzing van de AVO testers.

[image]

Bij de "koude" isolatietest meet je met een AVO tester overigens nooit de isolatie tussen de kathode en de gloeidraad. Dit kan alleen bij de "warme" isolatietest (stand C/H - C/H). Ook dit wordt in de gebruiksaanwijzing beschreven.

Wat betreft de vraag van Marcel:

Waarom gebruikt de AVO-tester voor de gloeidraad-kathodelektest met koude kathode niet precies dezelfde schakeling als met hete kathode, maar dan zonder de gloeistroom? Dan voorkom je in ieder geval dat mensen in de war raken wanneer ze de koude test herhalen op een buis die nog niet helemaal afgekoeld is.

Dit zijn twee geheel verschillende tests. Bij de "koude" test wordt gemeten tussen de anode en de andere elementen van de buis, waarbij de gloeidraad en de kathode steeds zijn doorverbonden. Bij de "warme" test wordt gemeten tussen de kathode en de anode (dus net andersom als bij de "koude" test), en vervolgens tussen de gloeidraad en de anode. Dit laatste gebeurt niet bij de "koude" test.

Wanneer je voor de "warme" test precies dezelfde schakeling zou gebruiken als voor de "koude" test dan zou je bij elke buis die nog werkt sluiting meten. Hierdoor zouden nog veel meer mensen in de war raken. Alleen emissieloze buizen zouden dan geen sluiting vertonen.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum