Neotron buizen (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 21.07.2011, 07:52 (4680 dagen geleden) @ Armand

de Neotron buizen die ik ben tegengekomen waren gemaakt door bekende fabrikanten zoals Mazda, Sylvania, Philips enz. Ik denk dus dat je niet bang hoeft te zijn over de kwaliteit.

De informatie die je geeft over Neotron is deels afkomstig van de website van Ernst Erb. In feite gaat het daarbij alleen over de naam en het adres van deze groothandel. RMorg noemt elke groothandel een Merk, een Fabrikant van Radiotoestellen en een Fabrikant van Buizen, ongeacht de vraag waar het desbetreffende bedrijf zich mee bezig hield. Op deze manier lijkt het natuurlijk alsof je veel informatie verstrekt, maar uiteindelijk zaai je alleen maar verwarring. Zie de eerste 3 plaatjes, die afkomstig zijn van de website van Ernst Erb. Het vierde plaatje toont een advertentie van Neotron uit 1953, gericht op de radio hersteldiensten.

De feiten zijn: het bedrijf heet S.A. Des Lampes Neotron, Parijs (Clichy). Het gevoerde merk is Neotron, en het bedrijf handelt in electronenbuizen.

Neotron richt zich vooral op de verkoop van verouderde buistypes, en koopt daartoe kennelijk magazijnpartijen op die worden omgelabeld met het eigen merk. Veel groene Mazda buizen werden b.v. met rode verf overgespoten door Neotron, dit omdat de groene kleur karakteristiek was voor Mazda.

[image]

[image]

[image]

[image]

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum