Neotron buizen (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 21.07.2011, 18:52 (4810 dagen geleden) @ electronenbuizen
Bewerkt door Maarten Bakker, 21.07.2011, 19:12

Nee, dat is niet zo. De landennaam geeft alleen aan in welk land de hoofdvestiging van het aangegeven bedrijf was. De buizen zelf kunnen overal vandaan komen

Voor de duidelijkheid, ik doelde op de lijst waar de fabriekstekens staan uitgelegd. Die tekens verwijzen bij mijn weten wel degelijk naar de herkomst van de buis. Aan de rest van de opdruk en eventueel in normale tekst opgedrukt land van herkomst kan je inderdaad niet zoveel zekerheid ontlenen.

Ik heb de lijst er eens bijgepakt. Neotron staat er inderdaad bij onder de naam "La Radiotechnique (Clichy)" met als teken een =. De normale "La Radiotechnique" vestiging waar je meestal buizen van ziet, zat in Chartres met als teken een + en - bovenelkaar. Buizen waar een = op staat hebben dus als herkomst Neotron, maar hoe ze bij Neotron terecht kwamen blijkt daar niet ondubbelzinnig uit denk ik.

Bij nader inzien denk ik dat jij dat ook bedoelde. Mijn definitie van herkomst is iets ruimer, dat krijg je als je teveel met Philips bezig bent misschien ;)

Duidelijk is wel dat Neotron op enig moment een innige relatie met Philips heeft gehad, wellicht zelfs overgenomen is, en zich mijnsinziens tevens minstens 1 van de volgende situaties of een variant daarop voordeed:
- Neotron produceerde zelf buizen met fabrieksteken =
- Philips betrok buizen bij Neotron die door Neotron elders ingekocht zijn (bijvoorbeeld types die Philips zelf niet meer kon leveren), waarbij deze van een = werden voorzien ongeacht hun eerdere herkomst
- Neotron gebruikte het fabrieksteken = bij het omlabelen van Philipsbuizen


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum