Impedantie lagetonen LS Grundig K61 meubeltje???? (Techniek Radio/TV)

door Willem Roseboom @, Amersfoort, 22.07.2011, 19:14 (4677 dagen geleden) @ John Hupse †

dit is een 5 ohm speaker, ze hebben vrij vaak een gescheurde conus. Er komt nogal wat geluidsdruk vanaf, vooral wanneer je de bassen opdraait.

Je kan deze speaker het beste vervangen door een soortgelijke speaker, mag ook wel 4 ohm zijn of een rond 10 inch exemplaar op een verloopring. Geen echte basspeaker gebruiken, de resonantie moet zo rond de 55 Hz liggen. De opslingering bij deze frequentie is circa 10 dB.

[image]

Hallo John,

Dank voor je info maar ik kende deze LS al een beetje omdat ik regelmatig je site raadpleeg ;-) . Ik twijfel of deze LS vergelijkbaar is met het type wat in het K61 meubeltje zou moeten zitten. De LS die je hier laat zien is van de 8050 en is bedoeld voor een 6W eindtrap (lees ik op je site), de eindversterker van de K61 levert 15W. Bernhard Terlingen was erbij gehaald op de reparatiedag van de NVHR en hij wist zich nog te herinneren dat dit meubeltje geintroduceerd werd en dat er zo'n ernorme lagetonen LS in zat met een erg grote magneet, dit is niet het geval bij de 70031 (de getoonde LS van de 8050). Wat ik ook niet snap is dat de externe LS aansluiting (5 ohm) op de ugt 60 wikkelingen heeft en de interne LS's op 80 wikkelingen zitten (echt origineel zo). Van een paar mensen heb ik begrepen dat de impedantie van vrij forse Grundig LS vaak rond de 2,5 ohm ligt of dit bij deze ook zo is weet ik dus niet. Dit is alles wat ik ervan te weten ben gekomen en omdat hij nog steeds oscilleert op de lagetonen dacht ik dat de uitgangsimpedantie van de test LS (4 ohm, ook 7 ohm geprobeerd) misschien te hoog is.

Alvast bedankt voor de info.

Groeten,

Willem


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum