Impedantie lagetonen LS Grundig K61 meubeltje???? (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 22.07.2011, 20:13 (4678 dagen geleden) @ Willem Roseboom

het kan heel goed dat er op de speaker van de K61 een grotere magneet zit. Als Bernard dat zegt dan zal dat zeker zo zijn.

De luidspreker op de foto is een Grundig 7003-1, terwijl het nummer dat je opgeeft voor het K61 meubel 7003-2 en -3 is. Dat laatste cijfer is de uitvoeringsvorm, en dat verschilt dus.

Beide speakers hebben wel hetzelfde frame, circa 27 cm (11 inch).

Dat de versterker oscilleert c.q. instabiel is op een lage frequentie ligt niet aan de luidspreker. Je moet dat zoeken in een slechte ontkoppeling ergens in de versterker. Zo'n fout is soms lastig te vinden. Het kan ook zijn dat de koppelcondensatoren zijn vervangen door condensatoren met een te grote capaciteit.

Begin met na te gaan of de oscillatie ook optreedt in de PU-stand. Als dat het geval is gaat het waarschijnlijk om 1 of meerdere slechte elco's/condensatoren/weerstanden in de voeding of in de l.f. versterker, inclusief het Wunschklang Register.

Wat ik ook niet snap is dat de externe LS aansluiting (5 ohm) op de ugt 60 wikkelingen heeft en de interne LS's op 80 wikkelingen zitten

Je kan daar hoogstens uit afleiden dat de interne speaker een hogere impedantie heeft dan de externe speakers. Meer wikkelingen betekent immers een hogere impedantie, geen lagere.

Maar het is waarschijnlijker dat men er voor heeft gekozen om aan de externe speakerkasten (meestal relatief kleine midden- en hogetoonkastjes) wat minder vermogen toe te voeren dan aan de in het meubel gemonteerde speakers. Dat kan je op deze manier bereiken. In dat geval zijn de impedanties gelijk maar verschilt het vermogen.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum