Elektrostatische luidsprekers (Algemeen)

door verbeek @, Zutphen, 21.09.2011, 04:15 (4612 dagen geleden) @ verbeek

@ Maurice,

De werking van elektrostatische luidsprekers is mij bekend, tenminste dat dacht ik. Van een superdunne folie, dat eenzijdig geleidend gemaakt is en vrij opgehangen, zoals Nico en Ed het voorstelde, en zoals bij een Quad of andere merk elektrostaat wordt toegepast. Maar dat een folie losjes tegen de stator aangedrukt wordt wist ik niet :-( . Zeker niet nadat Ed en Nico me op een, met alle goede bedoelingen, dwaalspoor zette.
Er is hier dan ook geen sprake van kilo Volten die het werk doen.
Blijkbaar wordt er door de 150V gelijkspanning een sterk genoeg elektrisch veld opgebouwd om de folie op afstand van de stator te houden.

@ Paulus,
Bedankt voor het aanbod:OK: , maar de luidsprekertjes werken weer en het is gewoon leuk om wat te spelen met deze dingen! Ik ben wel benieuwd of deze het nog doen...

@ Paul B.,

Het zijn inderdaad zeer goedkope speakertjes, het duurste onderdeel zal de folie zijn geweest. Dat van de Duitse merken klopt wel, met als uitzondering de Deutsche Philips GmbH. Deze firma heeft altijd vastgehouden aan de magneto-dynamische luidspreker types voor de 3D-klang. Hier staat nog een bakbeest, de Aristona SA3029A (equivalent voor de BD753A-4E-3D), met vier normale luidsprekers.

Gr. Paul


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum