Philips 2514 beloofde meting (Algemeen)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 27.06.2008, 16:54 (5791 dagen geleden) @ Sven Zijlemaker

Hallo Sven, allereerst gefeliciteerd met je diploma, dat is zelfs nog belangrijker dan de 2514. Alleen dit weekend is jouw 2514 het belangrijkst;-)
Dus je hebt echt 4 volt gemeten op de gaatjes waar de gloeispanning van de E442 zit. Omdat een E442 inwendig volledig van een zilverlaag is voorzien kun je erg moeilijk zien of hij ook daadwerkelijk gloeit. Ook op de andere pennen moet natuurlijk de voorgeschreven spanning staan. Heeft iemand soms daar gegevens over? Of....is er in de omgeving van Hoorn niet iemand die even met je mee kan kijken en die je op weg kan helpen.
Want Sven, een radio repareren is meer dan alleen maar op het forum vragen waar je wat moet meten. Een stukje begrip en inzicht in electronica is allereerst een vereiste. Radiotechniek is een echt vak, waarbij je door opleiding een ware vakman wordt.

Echt hoor, een 2514 is zo'n simpel en eenvoudig toestel en het kan bijna niet misgaan om het na 50 jaar weer aan de gang te maken, alleen de basiskennis radiotechniek moet wel aanwezig zijn. Gelukkig worden er tegenwoordig hele goeie radiocursussen gegeven. Vele forumlezers zullen dat waarschijnlijk met mij eens zijn:-P ;-) .Groeten, Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum