Philips 2514 beloofde herziende meting (Algemeen)

door Sven Zijlemaker, 28.06.2008, 15:44 (5790 dagen geleden) @ Matthias Meijer
Bewerkt door Sven Zijlemaker, 28.06.2008, 15:52

Hallo Matthias,

Dit keer wat foto´s erbij, Ik heb dus draadjes om de buispennen gedaan en op de anode een. Daarna heb ik de buis weer terug geplaats in de buisvoet. En ik heb wat stikkers om de draadjes gedaan, om te weten welke draad waar naar toe gaat.
Verder heb ik ook nog een inducator schroeven draaier (schroevendraaier met een lampje ingebouwd) gebruikt om te zien of er spanning is op punten waar de meter niet werkte.

[image]

Iniedergeval, ik heb dit gemeten;

*Roosterspanning: De rode pen op G2 en de zwarte op de kathode=90 volt gelijk zonder pieptoon, met pieptoon 104 volt gelijk (rechter draaicondencator op nul voor pieptoon).
*Anodespanning: De rode pen op de anode en de zwarte op de kathode=het hoogste dat ik gemeten heb bij het instellen van de radio is 190 volt gelijk en bij het instellen van de terugkoppeling 154 tot 187 volt gelijk (zonder piep toon) en het laagste was (de laagste meting was met pieptoon) 120 volt gelijk.
*Gloeispanning: 1) De rode pen op 3 en de zwarte op 2= 0 volt wissel en heel even 3,5 maar dat was al snel weer op nul, ik heb ook nog een andere manier geprobeerd namelijk: 2) De rode pen op 3 en de zwarte op de kathode= 2 volt wissel; de rode pen op 2 en de zwarte op de kathode= 2 volt wissel, dus samen de gewenste 4 volt.
*Volume regeling: De rode pen op G1 en de zwarte op de kathode= bij de beste instelling en de volume knop geheel dicht gedraait -2,5 a -3 volt gelijk, en als de volume knop geheel open is gedraait 0,35 volt gelijk.
Ik heb de lamp aansluitingen van johns web gehaald en de b5 voet gegevens voor deze meting gebruikt.

[image]


Groeten, Sven Zijlemaker


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum