Philips 2514 beloofde meting (Algemeen)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 27.06.2008, 17:27 (5791 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hallo Sven, Hans,

Omdat een E442 inwendig volledig van een zilverlaag is voorzien kun je erg moeilijk zien of hij ook daadwerkelijk gloeit.

Een testje waar je even wat geduld voor moet hebben is om de radio een paar minuten aan te laten staan, en dan aan de buis te voelen. Wordt hij warm dan mag je er van uitgaan dat de gloeispanning het doet.

Ook op de andere pennen moet natuurlijk de voorgeschreven spanning staan. >Heeft iemand soms daar gegevens over?

Dat staat netjes in de service docs en het tabelletje met spanningen dat ik in de vorige thread geplaatst had.

Echt hoor, een 2514 is zo'n simpel en eenvoudig toestel en het kan bijna >niet misgaan om het na 50 jaar weer aan de gang te maken, alleen de >basiskennis radiotechniek moet wel aanwezig zijn. Gelukkig worden er >tegenwoordig hele goeie radiocursussen gegeven. Vele forumlezers zullen dat >waarschijnlijk met mij eens zijn:-P ;-)

Helemaal. Naast de theorie is echter een paar keer iets in de praktijk uitvoeren ook heel nuttig. Daar beginnen tegenwoordig een heleboel mensen op dit forum mee: eerst wat proberen, en als het niet direct duidelijk is wat er aan de hand is, dan de theorie over dat onderdeel erbij pakken. Zo bouw je stap voor stap de kennis op.

Op mijn website staat het boek 'van het electron tot de super' om te downloaden, dat stap voor stap uitlegt hoe e.e.a. werkt. Zou eigenlijk iedereen in de kast moeten hebben staan, of digitaal op de pc. Met de basiskennis middelbare school wiskunde en natuurkunde kom je in dit boek een heel eind.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum