Vraagje zelfbouw (chassis) (Techniek Radio/TV)

door Matthias Meijer @, Dordrecht, 30.06.2008, 19:56 (5784 dagen geleden) @ Francesco

Hallo Francesco,

Ik ben van plan t.z.t. ook eens een versterker te bouwen, en verzamel daar rustig aan wat onderdelen voor.
Voedingstrafo's komen uit plano's of de wat luxere jaren 50 toestellen (bij voorkeur met twee aparte gloeistroom wikkelingen een aparte voor de gelijkrichter en voor de versterkerbuizen).
UGT's heb ik hier twee balanstrafo's uit BX760A liggen (en nog een setje Hammonds).
Buizen worden dan waarschijnlijk 2x EL3 in balans met ECH4 voortrap/fasedraaier en als gelijkrichter waarschijnlijk AZ1 of 1805.

Als behuizing heb ik nog verschillende opties. Of zelf een houten frame maken (of kopen bij de Xenos, IKEA, als zijnde opbergbak) met alu-plaat bovenop, maar ik heb hier ook enkele zeer nuttige metalen kastjes waar in vroeger tijden externe SCSI harde schijven in werden gestopt.

[image]

Deze hebben als afmeting ongeveer 20x30cm en zijn ongeveer 5cm hoog. Voordeel is dat het mooi stevig staalplaat is met goede vorm en een mooie netentree en schakelaar achterop. Voor het oog dan alleen nog een paar luxe houten plaatjes rondom en bijvoorbeeld een stuk printplaat met gepolijste en gelakte koperkant bovenop en je hebt een fraai en stevig frame.

Dit soort spul wordt tegenwoordig met bosjes tegelijk weggegooid, dus is nog makkelijk te vinden (al is het soms lastig twee dezelfde te pakken te krijgen).

Dus houd de kringloop of afvalbak in de gaten.

Groeten,

Matthias


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum