Radio Peeters Amsterdam (Algemeen)

door Gidi Verheijen ⌂ @, Buchten, 30.06.2008, 21:05 (5784 dagen geleden) @ Klaas

Hallo Klaas,

Ik heb hier een omvangrijke, ruim gesorteerde prijscourant van "Radio Peeters" uit Amsterdam van het jaar 1940. Op de voorpagina afficheren ze zich als "specialist in Amerikaansche radio". In de catalogus bieden ze diverse Amerikaanse toestellen aan die ze zelf importeren, maar jouw toestel komt in deze catalogus niet voor.
Radio Peeters was toen gevestigd aan de Van Woustraat 84 in Amsterdam, maar had ook een inkoopkantoor in New York op het adres Libertystreet 135.
In 1935 begon Radio Peeters met de import van Amerikaanse radiotoestellen en ook onderdelen.
Bedrijfsleider was W. Peeters die ook radiotechnisch redacteur was van tal van tijdschriften, zoals de Katholieke Radiogids en de Radiobode.
Radio Peeters is bekend om zijn radiobouwschema's, maar in het leveringspakket zaten behalve Amerikaanse en Europese radiotoestellen, onderdelen, accessoires en meetinstrumenten ook (Amerikaanse) radioboeken en -tijdschriften.
Radio Peeters ging er prat op dat ze bouwdozen en toestellen verkochten die geen inbreuk maakten op Philips octrooien, zodat ze vrij waren deze in de handel aan te bieden.

Gidi


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum