Het radiotoestel in de Tweede Wereldoorlog (Algemeen)

door Gidi Verheijen ⌂ @, Buchten, 01.07.2008, 12:29 (5784 dagen geleden) @ Paul Brouwer

Paul,

Mijn boek wordt geen leesboek, maar een informatief boek, vooral interessant voor verzamelaars van oude radio's, met afbeeldingen en foto's. Een stripboek is het nou ook weer niet, daar is het toch te serieus voor.

Er zijn in 1943 inderdaad veel oude toestellen ingeleverd, maar zoals je straks in mijn boek zult kunnen lezen (en zien in een grafiek), zijn de toestellen qua leeftijd redelijk over de hele periode 1927-1942 gespreid. Omdat aan het eind van de jaren twintig er maar een beperkt aantal modellen/typen in omloop was, is het totaal van deze enkele modellen echter al snel groot.
Er zijn veel oude toestellen ingeleverd, ook veel "meuk", maar zeker ook heel veel mooie, prachtige en waardevolle toestellen. De waarde van elk toestel werd bij de inlevering via een klassificatiesysteem bepaald en dat levert bruikbare handvaten over de waarde van wat er is ingeleverd.
Wie na de bevrijding zijn toestel niet terugkreeg had pech. Slechts op enkele uitzonderingen na heeft niemand de toegezegde schadeloosstelling ontvangen.

Gidi


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum