Scans..(nog steeds RADAR) (Algemeen)

door Ouwe Schipper @, Sassenheim, 09.06.2013, 09:06 (4149 dagen geleden) @ Francesco

Hoogspanning werd doorgaans betrokken uit roterende omvormers, de zg. Dynamotors. Dat zijn transformatoren die op een motor- anker gewikkeld werden, de primaire werkte als gelijkstroom- elektromotor om 't spul te laten roteren. Er loopt dan wisselstroom door die laagspannings wikkeling en in de secundaire wikkeling werd daardoor hoogspanning opgewekt. Die kon meteen gelijkgericht worden door de secundaire collector, maar ook als wisselspanning worden afgenomen over sleepringen. In een dynamotor komt dus geen andere mechanische energie aan de orde dan nodig is voor het roteren
Met Radar waren de Duitsers eind van de jaren '30 veel eerder en verder gevorderd dan in welk ander land dan ook. De Graf Spee beschikte in 1938 al over een perfect werkende vuurleidings radar op 0,55 meter golflengte, met een bereik van ongeveer 80 zeemijl. Pas nadat het multi- resonator magnetron was uitgevonden in de universiteit van Birmingham werd de geallieerde radar superieur. Dat is des te verbazender, omdat de Duitsers in het begin van de jaren '30 al bezig waren met "Magnetfeld- röhren". Ze zagen alleen geen kans om die te kombineren met de theorieën van Helmholtz en kregen er daardoor geen vermogen van betekenis uit.
Toen er boven Rotterdam een Stirling werd neergehaald met een radar waarin een magnetron werd toegepast snapten de Duitsers dus wel binnen ja en nee wat 't was en wat ermee kon. Werd toen ijverig nagemaakt onder de naam "Rotterdam Geräte"
Bron: "The Secret War" door Brian Johnson
Nico


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum