Nieuw leesvoer erbij... (Algemeen)

door Jan van weeterloo, 30.04.2008, 15:23 (6015 dagen geleden) @ Francesco

Francesco, je hebt het over, tijdens de slag om Engeland, dat was in de zomer/najaar van 1940. In de jaren daarna is de Duitse luchtverdedigingsradar dermate verbeterd dat ze de Engelse voorbij zijn gestreefd. Het radar systeem was geavanceerd en had slechts de beperking dat 1 nachtjager aan één telefonist werd gekoppeld. Die leide de jager naar het doel waarna op een bepaalde afstand de boordradar van de nachtjager het overnam. De overlevingskans van een eenmaal gevonde bommenwerper was zo goed als 0. Duitse piloten hadden uitgevonden dat door de mitrailleurs in een bepaalde hoek vanboven uit een geschutskoepel te laten schieten men voorzichtig onder het toestel kon naderen, (dus feitelijk op een iets lagere baan onder het toestel mee vliegen) en de niets vermoedende bemanning reeds volpompte met lood voor dat ze er erg in hadden. Schräge Musik heete dat systeem, je bedenkt een naam, niet waar?
Maar je ziet wat prioriteit krijgt groeit het snelst. Ze moesten zich verdedigen, de kriegsmarine heeft na de ondergang van de Bismarck nauwelijks meer technische voorrang gekregen. Resultaat: de Duitse Scharnhorst werd eind 1944 bestookt door de HMS Duke Of York met vuurgeleidngsradar die hen van 15km afstand door mist en vuil weer zag. Commandant versteld, dit was uitgesloten. Niet dus..
Mbt bunkers op de foto, ik heb ze een keer gezien vauit de auto onderweg van Emmeloord naar Haren (Gr), dat was inderdaad een snelweg. Als ik me niet vergis ligt er een afs;ag naar een plaats bij, Mooie Paarden, kan dat (ja kan me vergissen maar de naam was intrigerend) De bunkers zijn geen militair object meer, net zo min als de kazematten die hier vlakbij aan de Grebbeberg liggen of die oude krengen in de buurt van Muiderberg langs de A1. Militair zijn ze waardeloos.... tenzij de BVD er nog wat spulletjes in heeft liggen voor een geheime guirilla operatie:-D Zit ik hier mooi met mijn em80's uit een oude Russische legervoorraad, ben meteen verdacht als de Russen komen:-D


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum