Nog een paar vragen over de Geloso G3227a (Techniek Overig)

door Patrick2 @, Antwerpen, 01.02.2018, 09:09 (2269 dagen geleden)

Zoals in een andere draad vermeld, beide Geloso's staan ondertussen aangesloten aan de computer die geconfigureerd is voor beeld, maar vooral geluid. Nooit eerder monoblokken gehad en dit bevalt me prima.

[image]

Het oog wil ook wat, dus de kappen zijn er af. Ik weet het, op de UGT's zijn blote contacten met anodespanning er op. De kapjes die ik er voor gemaakt heb zijn net gespoten en staan te drogen.
Enfin, de eindlampen hebben een gemeenschappelijke kathodeweerstand en -condensator. Ik heb de lampen op mijn buizentester gemeten en bij de ene versterker zijn ze beide nog 80% (de originele Philips made in Great Britain). Bij de andere is er een 80% maar de andere slechts 72%. Volgens mij kan dat niet gezond zijn. Bovendien ontbreken in beide versterker de weerstand van 1kOhm en de condensator van 50pF. Het lijdt geen twijfel dat dit af fabriek zo is.

[image]

Ter verduidelijking twee detailfoto's, de kathode zijn aan elkaar verbonden en lopen dan naar beneden naar een weerstand van 160 Ohm en de condensator.

[image]

[image]

A propos, de condensatoren zijn allen vervangen, geen enkele was nog binnen tolerantie.

Ik heb ooit eens in een draad gelezen dat het beter zou zijn om elke EL34 een aparte kathodeweerstand en -condensator te geven. Welke waarden moet ik dan gebruiken?

Het geheel klinkt geweldig door m'n Aiwa speakers maar de diepste bassen komen niet zo heel goed door. Ik veronderstel dat dat een van de beperkingen van buizenversterkers zijn, maar kan ik de weergavebandbreedte vergroten door bvb de koppelcondensatoren groter te maken?

Graag jullie inzicht.
Groeten,
Patrick


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum