Aantal gratis te downloaden oude Duitse boekwerkjes (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 20.04.2018, 20:07 (2414 dagen geleden) @ ruudtx
Bewerkt door John Hupse †, 20.04.2018, 20:20

zo begon deze discussie, met de vraag wat Bennekom daar deed. Cirkel is dus rond.

NDO is nooit een omroepvereniging geweest of geworden, heeft het in feite niet verder gebracht dan een meederheidsadvies van de Commissie Ruys. In 1927 was men nog druk bezig met allerlei afwijkende minderheidsadviezen. De verzuilde omroepen hadden nu eenmaal niet echt de behoefte om iets samen te gaan doen.

Op 4 mei 1927 werd door de NCRV, de KRO, de VARA en de VPRO het Comité van Omroepvereenigingen (COV) opgericht. Dit ging aanvankelijk om het vertegenwoordigen van de gemeenschappelijke belangen bij de internationale radio-unie in Genève (hier bekend van het organisatieschema in het Duitse boekje).

Een derde overkoepelende Nationale Omroeporganisatie werd in het najaar van 1927 opgericht, de NOV (Nederlandse Omroep Vereniging). De NOV fuseerde vervolgens met de ANRO (Algemeene Nederlandsche Radio Omroep, ex-HDO) tot de ANROF, waaruit korte tijd later (1-1-1928) de AVRO ontstond.

Hoe zal ik het netjes zeggen, het waren wat onrustige tijden in omroepland. Van de Nationale Draadloze Omroep NDO is verder niets meer vernomen. De NDO-zender in Huizen is in 1933 buiten gebruik gesteld.

Bij zo'n internationale vereniging werkt het niet zo dat men zelf gaat bepalen waar een lid is gevestigd. De organisatie registreert gewoon wat het lid zelf opgeeft. Van der Deure gaf z'n huisadres door, en hield de touwtjes strak. De andere omroepverenigingen en overkoepelende omroepen bracht hij zonodig op de hoogte.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum