Geen interesse in oude radio's? (Algemeen)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 21.08.2019, 10:35 (1708 dagen geleden) @ buurjongen
Bewerkt door Ron Kremer, 21.08.2019, 10:47

Weten jullie nou wat ik zó jammer vind ? Dat de interesse voor de oud(st)e radio's echt gewoon weg is gezakt.

Waarom verzamel je oude radio's? Om de vormgeving, de techniek of beide?
Of om een een stukje nostalgie in huis te halen?

Ik heb in de jaren '70 erg veel consumenten elektronica gerepareerd, m.n. dus radio en TV en ken die apparatuur dan ook erg goed. Ben na m'n studie in de professionele radio- en telecommunicatie terecht gekomen, ben in hart en nieren een 'radioman' en weet dus donders goed hoe het kàn werken.

De meeste consumentenradio's vind ik verre van interessant; de techniek is veelal flink uitgekleed. De 'boekhouder' zat bij wijze van spreken bij de ontwerper op schoot om de radio in wording van een lage fabricage-kostprijs te voorzien. De vormgeving van de meeste apparaten, zeker van die van voor 1960, is ook al niet mijn smaak.
Voor mij is er dus geen enkele reden in zowel techniek als vormgeving om 'oude radio's' te verzamelen en dat doe ik dan ook niet.

Wat ik wel verzamel zijn professionele meetinstrumenten en communicatie-ontvangers, bij dergelijke apparatuur speelde het aspect van een lage kostprijs veel minder een rol. De ontwerpen neigen veel meer in de richting van compromisloze elektronica en dat vind ik wel interessant.

Vr.gr., Ron


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum