Geen interesse in oude radio's? (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 21.08.2019, 23:17 (1709 dagen geleden) @ Armand
Bewerkt door Maarten Bakker, 21.08.2019, 23:23

""kennelijk niet zo bedoeld""
Natuurlijk niet zo bedoeld.

Bij teruglezen inderdaad heel duidelijk. Blijft ook voor mij lastig om platte tekst altijd van de juiste bijbehorende gezichtsuitdrukkingen te voorzien.

""toestellen met bijzonderheden die enigszins tijdloos zijn zoals bijvoorbeeld eenknopsbediening en een wereldklok met kaart""

Bedoel je bv. een Ingelen Geographic ?

Ik dacht aan Waldorp, maar die Ingelen is ook een mooi stukje vakmanschap. Bij Waldorp is het vooral indrukwekkend als je een werkend/gerestaureerd exemplaar kunt vinden van het model waar een celluloid film gebruikt werd in de klok.

Als ik nog eens verder doordenk. Wekkerradio's waren er in die tijd ook al wel, maar kan me niet direct iets voor de geest halen dat je met een docking station kunt vergelijken, al staat me vaag bij dat ik wel eens iets heb zien langskomen waarbij ik daaraan dacht (nu ik er langer over nadenk moet dat iets met een platenspeler zijn geweest).

Maargoed, dat zijn dus dingen die een moderne verzamelaar zouden kunnen aanspreken.

Stijliconen zoals de kattenkop horen in een tradtionelere verzameling van bijzonere stukken zonder meer thuis. Er is ook een radio in de vorm van een wereldbol in de VS.

Verder vooroorlogse televisies, die gaan bepaald niet gratis weg in verzamelaarskringen.

Leo weet er meer van dan ik en noemt hierboven inderdaad indrukwekkende of bijzondere modellen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum