Geen interesse in oude radio's? (Algemeen)

door peetey @, Lanaken, Belgie, 21.08.2019, 14:18 (1709 dagen geleden) @ RR1957

Rene zegt: "Beetje flauw om datgene even te bekritiseren waar de hoofdmoot
op dit forum veel plezier aan beleeft, namelijk al het historische buizenspul van vóór 1960."

Dit als reactie op wat Ron Kremer daarvoor opmerkte over het interessant zijn van oude radio's.
Ik denk dat Ron spreekt uit technisch oogpunt gezien. En daar heeft hij gelijk natuurlijk; of je nou aan een 50-tiger jaren Blaupunkt of Grundig werkt, ze zijn in principe hetzelfde opgebouwd met dezelfde keuze in onderdelen en wijken slechts in details af.

Voor een techneut met een gedegen opleiding is daar opzich weinig eer aan te behalen op een enkel afwijkend geval na.
Ga je naar de visuele aspekten beoordelen dan wordt het ineens een heel ander verhaal; dan zie je prachtig vormgegeven Fransozen, stoere Nederlandse radio's en strakke Duitsers. Allemaal met de typische kenmerken uit hun eigen tijd.

Wij zijn hier bezig met buizen radio's voornamelijk uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw maar er zijn ook groepen mensen bezig met veel moderner spul en die zijn daar helemaal enthousiast over. Ik noem als voorbeeld de mfb philips. Kijk maar eens op https://www.mfbfreaks.nl/ en zie wat zich daar afspeelt!
Hetzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld Luxman produkten uit de jaren 70. Prachtig spul, goede kwaliteit en heel interessant voor een grote groep mensen over de hele wereld.

Hoe dan ook, het is maar net uit welke invalshoek je het bekijkt maar ik denk zeker wel dat er over 50 jaar nog steeds mensen zich bezig houden met buizen-apparatuur.

grtz,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum