tips opknappen Philips B5X23A/01 gevraagd (Techniek Radio/TV)

door tsjimmy @, 04.10.2019, 16:16 (245 dagen geleden)

Hallo allemaal,

Vorige week heb ik via Marktplaats een Philips B5X23A/01 plano buizenradio op de kop getikt voor 2 tientjes. In eerste instantie was ik van plan hem om te bouwen naar een internetradio, maar volgensmij is de radio nog in dermate goede staat dat dit zonde zou zijn. Ik heb inmiddels de schema's gevonden en afgedrukt en gisteren de achterkant er de eerste keer vanaf gehaald. Buiten de grote hoeveelheid stof is er weinig zorgwekkends te zien (zegt de radio leek).

FM werkt vrij goed (met een stuk draad als antenne), LG/MG/KG geeft enorm veel geknetter(?) bij het zoeken naar zenders en het geluid is niet denderend.

Wat mij wel opviel is dat het magische oog niet goed zichtbaar meer is en de verlichting achter de zenderplaat werkt niet meer (1 van de 2 lampjes mist). Verder lijken de zenders niet helemaal "op de juiste plek" te zitten bij FM, is dit opnieuw te kalibreren?

Ik ben van plan om de radio eerst met een kwast/borstel en wat lucht schoon te maken. Ik heb contact 390 en wat alcohol om vervolgens de contacten van de buizen te reinigen. Zijn er nog zaken waar ik absoluut op dien te letten? Ik heb enkele foto's bijgevoegd. Ik hoop dit weekend de radio even helemaal uit de kast te halen om beter te inspecteren.

Ik heb basale kennis over electronica, maar meer gericht op de moderne printplaten en microcontrollers.

Alvast bedankt!
Groet, TSJimmy

[image]
[image]
[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum