tips opknappen Philips B5X23A/01 gevraagd (Techniek Radio/TV)

door Rob Krabbendam ⌂ @, Hellevoetsluis, 05.10.2019, 21:40 (237 dagen geleden) @ Maurice

Nog wat tips:

Steek voordat je het chassis er uitschuift even een stevig stukje papier (bierviltje bijvoorbeeld) links en rechts naast de balk boven de schaalruit, anders maakt deze krassen aan de binnenkant van de houten zijkanten.

Er kan van alles aan half vergaan afdichtmateriaal uitvallen. Kijk uit voor je kleding want dat kan vlekken geven.

Check de buisvoeten van de EL84's. Deze worden heet en moeten soms vervangen worden.

EL84's willen weleens versleten zijn. Nameten dus (kan na een paar minuten nog gaan verlopen). Per twee vervangen of gemeenschappelijke kathode-weerstand opsplitsen (zoek even op dit forum).

Vroeg of laat gaat elke B5X23A ritselgeluiden geven, ook bij volume op 0. Vervangen van de c'tjes aan de anodes van de ECC83 helpt, dus meteen doen als hij toch open ligt.

Inkasten: draai er van onder eerst twee schroeven in op de plaats waar ooit de transportschroeven zaten (tussen de normale chassis-schroeven links en rechts). Dan is het makkelijker om de juiste plek weer te vinden.

Drupje olie in de as van de afstemknop. Wel goed mikken zodat de boel niet gaat slippen. Knop moet licht draaien en goed omschakelen.

Niet met het apparaat schuiven: plastic pootjes breken na bijna 60 jaar erg makkelijk. De speakerroosters zijn ook bros.

Niet op 240V instellen, gewoon op 220 laten staan.


Rob


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum