componenten/bedrading schema B7X43A gezocht (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 08.02.2008, 22:57 (5939 dagen geleden) @ Ton Mijnster

Ja, dat weet ik, maar in de thread op rm.org waarnaar verwezen werd, was de conclusie dat het om geselecteerde exemplaren van dezelfde buis zou gaan. Dat is niet helemaal waar, maar deels ook wel, wat ik duidelijk probeer te maken aan de hand van de buiscodes die ze vermelden.

Dezelfde code betekent hetzelfde binnenwerk, daar zijn volgens mij geen uitzonderingen op. Er zijn dus op zeker ECH83's geweest die geselecteerd zijn uit de productielijn van de ECH81 (code YD). Dit wordt ook wel bevestigd door hun metingen en de tests waaruit blijkt dat een ECH81 ook op een lage spanning nog goed werkt. Dus tot zover klopt het verhaal op rm.org nog wel.

Maar nu komt het, er zijn ook ECH83's met een eigen buiscode (code NJ). Deze zijn kennelijk oorspronkelijk gefabriceerd als ECH83 en het zou dus best kunnen dat de electrodenafstand of andere constructieparameters verschillen. Wat betekent dat ze stuk zouden kunnen gaan als je er hoge spanningen opzet. Dit zijn de verschillende soort buizen die jij noemt.

In elk geval is het niet verstandig om ongezien een ECH83 in een normale radio te prikken, ook al lijkt het te werken. Andersom (ECH81 in een autoradio) zou geen kwaad moeten kunnen en waarschijnlijk gewoon werken.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum