componenten/bedrading schema B7X43A gezocht (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 09.02.2008, 08:58 (5939 dagen geleden) @ Peter Lameijn

Het is zeer waarschijnlijk dat deze ECH83 een geselecteerde ECH81 is. In dit geval is men pas gaan selecteren nadat de buizen al waren bedrukt met de productcode voor de ECH81. Daardoor staan er 2 verschillende productcodes op, eentje voor de oorspronkelijke bestemming (YD, ECH81), en eentje voor de uiteindelijke bestemming (NJ, ECH83).

Het is zeer moeilijk, en in de praktijk onmogelijk, om aan te tonen dat alle ECH83 buizen op deze wijze zijn geproduceerd. RMorg heeft aangekondigd dit tot op de bodem uit te gaan zoeken. Tot nu toe zijn er geen verschillen in de constructie of in doorslagspanning gevonden. Daarom kan je veilig aannemen dat je een ECH81 kunt vervangen door een ECH83. Het omgekeerde, een ECH83 vervangen door een ECH81, lijkt minder verstandig. Een ECH83 werd kennelijk geselecteerd uit een aantal ECH81 buizen. Men deed dit natuurlijk niet voor niets, selecteren is een relatief kostbare bezigheid. Er bestaan dus zeer waarschijnlijk ECH81 buizen die niet voldoen aan de ECH83 specs.

De militaire CV2128 werd indertijd zowel getest voor hoog- als laagspanning, en kan dus dienen ter vervanging van zowel een ECH81 als een ECH83.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum