Amroh Deuteron (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 06.01.2020, 18:47 (325 dagen geleden) @ franzel
Bewerkt door soundman2, 06.01.2020, 19:19

Ik kan wel 444 oorzaken opnoemen waarbij brom optreedt. Zonder enige meting is het altijd een slag in de ruimte.
Wat ik zo wie zo anders gedaan zou hebben, is de twee buizen verwisselen, zodat de eindbuis en zeker de anodeleiding heel korte verbindingen heeft naar de uitgangstrafo en de voorversterker buis zo ver mogelijk van de voeding af.
Persoonlijk vind ik de bedrading slordig uitgevoerd. Korte roosterverbindingen etc verdienen de voorkeur.
Een weerstandsbordje oogt misschien mooier, maar geeft beslist te lange leidingen, waardoor brom opgepikt kan worden, oscillaties optreden etc.
Ik woon in W-Brabant en wil best helpen. Het is dan niet onmogelijk dat het er heel anders uit ziet van onderen.
Ik probeer je inspanningen niet te ondermijnen, maar een zinnig antwoord lijkt me onmogelijk.
Ook bij de bouw van een eenvoudige versterker moet je een aantal regels in acht nemen. Een daarvan is wel ok, de gloeidraadleidingen zijn getwist, maar zijn die ook in het midden van de trafo of aan een zijde geaard? De binnenkant is ook geverfd, zijn je aardpunten dan wel in orde?
In de deuteron wordt tegenkoppeling toegepast, heb je daar bij gelet op de juiste fase . De uitgangstrafo is een andere als in het oorspronkelijke ontwerp. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar waarschijnlijk zijn (kleine ) aanpassingen wel noodzakelijk, als mede het uitzoeken van de juiste fase (+ voeding en Anode eventueel verwisselen. De versterker kan bij een foute aansluiting hevig oscilleren, zowel op een hoge als een lage requentie.
Normaal wordt de uitgangstrafo meteen op het chassis gemonteerd, waardoor de bracket en de kern geaard zijn. Dat vermindert ook capacitieve koppeling naar de rest van de schakeling.

Hieronder een foto van een wild bedrade versterker. Niet erg mooi van zien, maar wel korte leidingen goede aardpunten en een logische opbouw.

[image]
Je ziet hier een microfoon voorversterker, een pick-up ingang, toonregeling en ook nog een fasedraaier voor de balans eindtrap. Een stuk meer electronica dus.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum