Amroh Deuteron (Techniek Overig)

door humfred ⌂ @, Dubai, 07.01.2020, 12:13 (386 dagen geleden) @ franzel
Bewerkt door humfred, 07.01.2020, 12:18

Hallo franzel,

ieder begin is moeilijk. Ik zou het bouwsel niet zonder meer willen afkraken om je moed dit op het board te plaatsen niet te ondermijnen.
Mijn eerste bouwsels waren ook niet veel beter en als je dit voor de 2e keer opzet dan is het met zekerheid al stukken beter.
Je hebt al heel wat tips gekregen, die kan ik alleen maar onderstrepen.

Je zult je toch wat meer met de theorie moeten bezig houden zodat je zelf kan vaststellen waar die brom vandaan komt.
Van de voeding of ontsaat die door onvoldoende/slechte aarding en/of afscherming.

Het gaat erom dat bij de bouw van de versterker erop gelet moet worden dat er geen aardlussen onstaan door in de wilde weg op het chassis te aarden. Dat betekent dat je in feite maar één aardpunt zou moeten aanhouden en dat is aan de gevoeligste ingang van de versterker.
Dat is niet eenvoudig omdat elko´s bijvoorbeeld de min aan de behuizing hebben liggen en dan op het chassis gemoneerd worden en hup...daar heb je de eerste aardlus. Om dat te voorkomen zou je de elko´s geisoleerd op moeten stellen, wil je het helemaal goed doen.

Tja , ik kan nog veel meer tips geven. Maar bouw de versterker opnieuw op, plaats de voeding en uitgangstrafo haaks op elkaar, zo ver mogelijk van elkaar weg en zorg voor een "infrastruktuur" van korte leidingen.

Rest nog mijn vraag waarom de uitgangstrafo op dat stuk hout staat opgesteld?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum