Buizen en Bluetooth; beschadigen en herkomst (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 06.03.2020, 16:42 (1504 dagen geleden) @ gerard

Inderdaad kun je het ook maken zonder de achterwand te beschadigen. Dat is natuurlijk zinvol als het om een heel bijzonder, zeldzaam toestel gaat wat men graag in musea wil hebben.
Maar de keuze tussen ongeschonden in een museum of een zaag in z'n achterwand was er voor deze Erres niet. Hij stond op de vliering, te koop voor 15 euro maar geen belangstelling dus hoe zag z'n toekomst eruit? Over twintig jaar ga ik naar een appartement of dood, en dan zou hij in de kraakwagen verdwijnen. Nu ziet hij weer lucht, speelt hij muziek en podcasts, en zijn er weer mensen die genieten van de aanblik en het geluid van het toestel.
Het is natuurlijk allemaal een kwestie van optiek maar volgens mij heb ik een toestel gered, niet vernield. (Is nu ook een leuk origineel cadeautje voor iemand die dit jaar 70 wordt, bv.)

Waar haal ik die unit vandaan, tja, zijn er nog andere plekken waar je iets vandaan kunt halen dan van Ali? Even zoeken met bluetooth decoder, 5V, mp3, fm.
Hier is een voorbeeld van hoe dat er uitziet. Er zijn wel wat verschillende subvarianten, bv voor 12V of 5V. En je hebt ze ook met ingebouwde versterker 2x3W (de units zijn allemaal stereo). Maar ook met en zonder display, met of zonder afstandsbediening, etc.

De pakjesboot uit China vaart wat minder vaak tegenwoordig, maar er is wel vandaag een setje met versterker gebracht waar ik volgende week mee aan de slag ga.

Na een paar projectjes heb je wel je hele telefoon vol met allemaal speakers met dezelfde naam BT-SPEAKER. De speakers hebben allemaal een uniek nummer (MAC address) wat je telefoon onthoudt, maar bij allemaal komt daar de naam BT-SPEAKER naast te staan. Je kunt in je telefoon aan elke speaker een eigen naam geven, die koppeling bestaat dan in je telefoon met dat mac address.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum