over stekkers (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 08.09.2020, 18:47 (11 dagen geleden)
Bewerkt door soundman2, 08.09.2020, 19:29

Het is niet voor niets dat dergelijke stekers niet meer verkocht mogen worden. De mechanische uitvoering is brak, sommige hebben geen massieve pennen meer, er is geen trekontlasting. Vanwege de breedte passen ze nauwelijks in een wcd met randaarde.
Voor een niet deskundige is er dan ook nog het gevaar dat de steker aan een niet dubbel geïsoleerd toestel wordt gezet.
Tegenwoordig is het tamelijk veilig gemaakt.
De platte eurosteker past in alle stopcontacten en zitten aan dubbel geïsoleerde apparaten en mogen officieel niet verkocht worden aan particulieren.
De stekers met ronde flens zijn bedoeld voor apparaten die gebruikt moeten worden in droge ruimtes, zoals bijv een kamer zonder geleidende vloeren. Sommige lieden vinden het handig om ze met zaag en vijl aan te passen.
Als derde de randaarde steker zoals bekend met de extra zijcontacten en meestal een aardpen. Die past in alle stopcontacten.
Omdat de woningen tegenwoordig helemaal voorzien worden van randaarde stopcontacten, vindt je tegenwoordig aan nieuwe apparaten alleen de eurosteker of de randaarde steker.

Met authenticteit heeft de gevraagde steker weinig van doen. Vrijwel alle apparaten van na WOII hebben veilige of aangegoten stekers. De gevraagde is door fabrikanten nooit toegepast.
Voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn is de eurosteker in België, maar ook op het WWW nog wel te koop in een veiliger uitvoering.
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum