over stekkers (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 09.09.2020, 10:09 (13 dagen geleden) @ Peter1952
Bewerkt door soundman2, 09.09.2020, 10:19

De getoonde steker met gladde randen past net niet in een randaarde stopcontact, die is te breed. Die steker is niet van bakeliet maar van platic en de pennen zijn hol. Niet de beste uitvoering.

Ik ben zelf niet zo weg van eurostekers. Wel eens het dunne snoer gezien dat bij veel apparaten zit? Bij sluiting fikt het complete snoer af, zo dun zijn de draden. Gelukkig zijn er ook goede snoeren met degelijke stekers.

De eurosteker is eigenlijk niet bedoeld voor losse verkoop. Er is best wel wat over te zeggen. Het is een steker voor de industrie, die ze vast aan de snoeren zet, of complete kabels inkoopt met aangespoten stekers. Inderdaad komt het voor dat de mantel niet ver genoeg in de spuitmal heeft gezeten, waardoor de aders soms zichtbaar worden.
Afgefikte snoeren heb ik nog niet meegemaakt, wel snoeren waarvan de aders door verkeerd gebruik, zoals veelvuldig oprollen, net achter de steker gebroken waren. Ik heb daarvoor (uit België) een wat groter model eurosteker
Uitbranden kan haast niet. Bij een volle sluiting is zelfs 2x 0,5 dik genoeg om een 16 A zekering door te laten branden. De snoeren zijn meestal redelijk kort.
Op de foto's een steker zoals die ook door Philips is toegepast. Deze is wel demontabel. Destijds had men bij Philips niet door, dat het niet handig was om de aders te vertinnen, wat na jaren dan weer storing opleverde.
[image]
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum