Vintage elektronica onderdelen (Algemeen)

door Armand @, 10.01.2021, 11:31 (10 dagen geleden) @ Laurens

Tsja, het kan altijd erger - zie ebay. Ik was op zoek naar een specifieke potmeter voor die Grundig in een ander topic, en dan kom je dingen tegen zoals een gebruikte, uitgesoldeerde potmeter, 'may need some deoxit' (lees: is vuil, zelf reinigen en hopen dat ie goed is) voor de som van $39,99.

De prijzen lopen sterk uiteen. Maar we zijn een beetje verwend door de bodemprijzen die Chinese handelaars hanteren. Ik zag een interessante potmeter voor 12,50, oud maar ongebruikt, en ik dacht 'Hmm, best veel'. Maar een stereopotmeter van europees merk kost nog meer bij de lokale elektroboer.

:OK:
Wat prijzen betreft moet ieder dat voor zichzelf maar uitmaken.
Soms schrik ik ook wel eens van prijzen die op de fora worden gevraagd.

Feitelijk zouden we blij moeten zijn dat er mensen zijn die zulke acties ondernemen om een webshop NOS vintage elektronica onderdelen op te starten.
Vergelijk het maar met het prachtinitiatief van Wim voor elektronenbuizen.
Elektronica winkels verdwijnen : als we nu die initiatieven gaan afkraken/bekritiseren blijft er binnenkort helemaal niets meer over.
Niet alle hobbyisten hebben trouwens de mogelijkheid om naar radiobeurzen te gaan en dan nog moet je daar maar net dat ene onderdeel vinden.

Groeten, Armand


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum