Vintage elektronica onderdelen (Algemeen)

door Maarten Bakker @, Haarlem / Delft, 10.01.2021, 14:45 (6 dagen geleden) @ Armand

Alleen als ik blader is dit niet de winkel waar je "maar net dat ene onderdeel gaat vinden".

Ik ben het wel met je eens dat mensen mogen vragen wat ze willen, en dat we soms verwend zijn. Ik zie hier op het forum maar zelden prijzen waar ik van achterover sla, hooguit dat ik denk: niet onredelijk als je de juiste koper vind. Ik heb zelf ook wel eens iets op die manier aangeboden om mijn hobbyaankoop waar dat bijzat terug te verdienen.

Van een paar voorbeelden van die verkoper, sla ik dan weer wel achterover; even hoog of hoger dan ebay. Op ebay hoopt men vaak op wanhopige kopers of mensen die niet echt weten waar ze iets te pakken kunnen krijgen. Voor een fysieke winkel of webshop die nog eens redelijk in een niche opereren, is dat naar mijn idee geen haalbaar marketingmodel. Ik denk in dit geval ook niet dat de verkoper precies weet wat hij in handen heeft. Uitgepakte serviceonderdelen hoeft hij niet zelf gedaan te hebben, en het is soms lastig om iets te identificeren - als je niet zelf in de service of in de handel gezeten hebt. Neemt niet weg dat je dan makkelijker slechte inschattingen maakt.

Ik krijg zo nu en dan wel een inkijkje in de krimpende componentenhandel, en ik weet dat er 'rare postzegels' rondlopen en -liepen. Het is geen handel meer waarvan je met pensioen kunt gaan door je voorraad ineens te verkopen als je 65 bent, maar het kan wel een dankbare bezigheid zijn en er is zeker nog genoeg aanloop te vinden.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum