Zelfgebouwde buizenpaasei radio anno 2009 (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 25.01.2021, 18:12 (1193 dagen geleden) @ Hans Op den Camp
Bewerkt door Hans Op den Camp, 25.01.2021, 18:36

Met heel veel plezier heb ik de vele adviezen gelezen en ervaar ik weer eens hoe nuttig dit forum is. Met deze adviezen kan ik verder om deze simpele ontvanger te maken zoals de ontwerper het in het boekje uit 1948 heeft bedoeld.

Gloeispanningdraden twisten en een smoorspoel monteren helpen marginaal. Een condensator van een punt van de primaire naar massa scheelde ook al, maar nog niet voldoende. De AZ1 is correct aangesloten en als ik hem er uit trek is de brom weg. Het komt echt uit de voeding.

Door jullie adviezen is de brom al wat draaglijker geworden maar nog steeds hinderlijk aanwezig
en daarom heb ik een veel beter idee:

Nee niet in de kliko er mee, want de radio was een goedbedoeld cadeautje waar ik na 12 jaar nog steeds dankbaar voor ben, maar ik ga hem netjes helemaal opnieuw opbouwen zoals het hoort.

Helaas zijn er nog even geen radiobeurzen in Driebergen, want pas dan kan ik op zoek gaan naar een betere trafo met een aparte 4 V wikkeling voor de AZ1 en naar een pertinax montage strip met soldeerlipjes om de onderdelen op een nette manier te kunnen monteren in plaats van het zooitje zoals het nu is gedaan...
Dat laatste advies kreeg ik via de mail van een oude vakman en daar gaan we voor zorgen.
Het "zooitje" was gewoon een aardige jeugdzonde zoals we het allemaal vast wel kennen en het ooit zelf wel eens hebben gedaan....;-) .

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum