Opknappen Philips BX320A vordert gestaag (Techniek Radio/TV)

door HidJac @, Dantumadiel, 05.02.2021, 20:25 (1176 dagen geleden)

Goedenavond,

Ik heb weer een paar vragen mijn BX320A. Vandaag heb ik nadat alles goed gemeten leek te zijn de stoute schoenen aangetrokken en de radio aangezet met een antenne erin. En hij doet het ook nog! Had ik eerlijk gezegd niet verwacht aangezien dit de eerste keer is dat aan een buizenradio sleutel (of wat voor elektronica dan ook).

Alleen nu zijn er al 4 dingen die mij opvallen.

1. Hij bromt en fluit als een malle (ik heb het even gefilmd, zie linkje: https://youtu.be/WgtwvO2QGBU. (als dit niet mag trouwens dan hoor ik het graag en verwijder ik de link weer).
2. Ongeveer halverwege de zenderschaal is het gedaan met evt ruis. Mankeert er dan iets aan de variabele condensator? Dit geldt voor korte golf en middengolf
3. Lange golf doet helemaal niks.
4. Het ontvangst is vrij beroerd. Wellicht een slechte vergelijking maar ik heb m bovenop een Telefunken Opus 6 neergezet die we hebben. De Opus ontvangt (alleen met een interne ferriet antenne) een berg op de middengolf. De Philips niet eens de sterkste zenders in de buurt (die in het filmpje uitgezonderd). Hebben jullie daar nog ideeën voor?

Alvast bedankt voor het meedenken![image][image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum