AVO Mark IV Buizentester Draaispoelmeter (Gezocht)

door Loek @, Exloo, 11.03.2021, 12:51 (1149 dagen geleden) @ javankessel

Hallo Jos,
Het schaaltje moet je met een vochtige doek aan de achterkant of zijkant bewerken. Dit kan je ook doen aan de voorkant waar geen tekst staat.

Kijk uit met een zo als jij dat omschrijft als "aangeboden origineel". Deze zijn allemaal al meer dan 60 jaar oud en zijn daardoor potentieel kandidaat voor mogelijke gebreken. Wat ook regelmatig gebeurt is dat de lijm loslaat waardoor een tap beweegt en daardoor breekt de spoel draad.

Er is nog een andere oplossing als het je niet lukt om deze meter weer in orde te maken.

In het kort komt het er op neer dat je van een willekeurige draaispoelmeter het movement demonteert en inbouwt in de bestaande AVO meter behuizing. De gevoeligheid van het nieuwe movement moet het liefst lager zijn dan de originele. Je stuurt het nieuwe movement aan met een eenvoudig Opamp schakeling en de ingangimpedantie krijgt precies de waarde van 3250 ohm.

Op onderstaande link zie je een voorbeeld.
https://www.nfor.nl/archief/index.php?mode=thread&id=211208#p211208

Ik heb meerdere hobbyisten op dit forum wel geholpen met de schakeling en bij sommige ook geholpen met de afregeling van de meter.

Als je het goed doet en mechanisch wat handig bent dan kan je de wijziging bijna onherkenbaar maken. Je gebruikt immers de originele schaal en kast weer en je kan zelfs ook de oude wijzer nog gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Loek


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum