Vervolg Blaupunkt Stockholm (Techniek Radio/TV)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 15.06.2021, 08:50 (1047 dagen geleden) @ Andries van Dekken.

Hoi Andries

Geen punt, moest hem toch opzoeken, de glasplaat is eraf en veilig opgeborgen, die gaat er pas weer op als dit werkt.

Gisteravond met de wekkerradio (de enige met AM in huis) de door jou beschreven proef gedaan: de stille draaggolf heb ik gevonden, ik kreeg op de Blaupunkt een “Mexicaanse hond”, een langzaam dalende en daarna weer stijgende fluittoon met in het midden de stille draaggolf.
Het liet het afstemoog volkomen koud, geen enkele reactie.

Ik heb ook een gesloten dipool gemaakt van 1m80 lintkabel op een panlat, aftakking in het midden, en zie: de FM ontvangt ook. Omdat de AVR niet werkt moet ik het volume wel wat verder opendraaien dan op de AM.

Omdat de fout zowel op de FM als op de AM voorkomt kunnen we alles wat die twee niet gemeenschappelijk hebben uitsluiten: dus het zit niet in de MF-filters voor en na de EF89, niet in de detectie in de EABC80, ze gebruiken allebei hun eigen diode(s), niet in de oscilator en niet in het RF-gedeelte. Blijft over de Mixer, en alles wat er aan de AVR-leiding tussen de EABC80 en de ingang van de Mixer hangt. Wat vind jij van die conclusie, zie ik nog iets over het hoofd?
Ik kan aanstaand weekend pas weer verder aan de radio en duik intussen het schema in op zoek naar verdachte onderdelen, het blijkt wel een behoorlijk leerzaam exemplaar te zijn!

vrgr, EJ

PS: ik kwam in de Amerikaanse boedel ook nog een Philips PM6612 tegen, werking vooralsnog onbekend, en niet te moduleren geloof ik. De 10 MHz-oscilator (PM9677) zit er volgens een plaatje op de achterkant wel in.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum