Vervolg Blaupunkt Stockholm (Techniek Radio/TV)

door ejrietbergen ⌂ @, Schiermonnikoog, 25.06.2021, 21:48 (1037 dagen geleden) @ Andries van Dekken.

Hoi André

Gedaan: alle FM-zenders keurig op het rijtje van KabelNoord af. Max spanning op het rooster van de EM87 nu -1,3 VDC.
Er zal nog wat afgeregeld moeten worden: op max signaal vervorming, aan weerszijde daarvan mooi schoon geluid. Juistheid van de schaal nog niet gecheckt, het glas is nog steeds veilig opgeborgen. De selectiviteit laat ook wat te wensen over, de zenders zwemmen een beetje in elkaar over. De onderlinge afstand is 400 kHz, daar heeft de radio kennelijk wat moeite mee. Maar: het werkt!

Nu dit toch wel goed lijkt te gaan heb ik er een nieuwe EM87 (RSD, DDR-voorraad) aan gewaagd. Die slaat net wat verder uit, maar heeft een lelijk helderder randje aan een van de twee groenstroken (dichtst bij de pennen) die de originele Valvo niet had.
Op dezelfde antenne-aansluiting geeft onze tuner een signaalsterkte van 3 op de 5 aan dus een volle uitslag is in deze opstelling waarschijnlijk niet te verwachten.

Blij dat de FM werkt!
Op de AM is de ontvangst ook wat sterker geworden wegens zeven meter coax door de kamer: max spanning op het rooster van de EM87 nu -1,6 VDC bij de sterkste middengolfzender, op de kortegolf zelfs -2 VDC, maar die pompt wel erg. De AM zal toch wel niet veel gebruikt worden, behalve door mijzelf om het afregelen onder de knie te krijgen;-)

Voor het afregelen van de MF-filters wil ik nu eerst maar die Philips PM6612 door de molen halen. De radio moet toch nog een keer open om de BlueTooth in te bouwen. Ik wacht nog op een printje uit China dat inmiddels VIJF keer heen en weer gestuurd is tussen dong guan shi en guang zhou shi wegens een foutje bij het sorteren van de container waar het spul in zit. Zal je zien dat het pas na 1 juli in NL aankomst!

nog een vraag: In de afregelinstructie is sprake van een internationale Ersatzantenne, waarvan ook een schema is weergegeven. Ziet er simpel genoeg uit maar betekent wel weer op onderdelen wachten. Is dat persé noodzakelijk?

Het gaat de goede kant op! vrgr, EJ

--
Dingen moeilijk maken is makkelijk, dingen makkelijk maken is daarentegen moeilijk.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum