Philips fx551a (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 14.01.2009, 17:58 (5604 dagen geleden) @ tony
Bewerkt door soundman2, 14.01.2009, 18:11


heb inmiddels ook het draaitafeltje werkende gekregen door het motortje schoon t e maken en smeren, echter loopt hij iets te langszaam, zelf denk ik dat dit door de naalddruk komt het armpje is namelijk een beetje gammel

Heb je ook gecontroleerd of de draaitafelas aan de bovenzijde geen putje heeft door de druk van het kogeltje in het plateau. Dan moet je de as met een zoetvijltje een heel klein beetje afvijlen, zodat de bovenkant glad is. De randen daarna even lichtjes afronden met het fijne vijltje.
Na revisie van de motor moeten de lagertjes zich nog zetten, dat kan door met het heft van een schroevendraaier tegen het metalen blok van de motor te tikken. Het kunststofplaatje in het onderste lager moet beslist gekeerd of vervangen worden. De krachtreserve van de motor is niet zo groot. Dat is een eigenschap van veel Philipsapparaten met een motortje erin. De merken als Garrard, DUAL etc hadden veel krachtiger motoren en die bleven daardoor beter op snelheid.
Hopelijk is het tussenwieltje nog soepel. De kracht waarmee het tegen het plateau en de motorpulley getrokken wordt luistert vrij nauw. Als het rubber goed is, zal het wieltje door de plaatsing zichzelf a.h.w. tussen het plateau en de motor trekken.
Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum