Gezocht: schema Amerikaanse Philips radio (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 30.10.2021, 20:53 (915 dagen geleden) @ Maarten Bakker
Bewerkt door Maarten Bakker, 30.10.2021, 21:12

En toch is er wel meer aan de hand geweest in die regio, dan een korte productierun in ballingschap. Na de oorlog is er kennelijk ook nog wel wat gemaakt, mogelijk na een onderbreking van enkele jaren. In 1950 adverteerde men in Cuba nog met een Amerikaans model: https://www.radiomuseum.org/r/philips_812ln.html

Hierbij staat ook nog een opmerking over de bestemming, die overeenkomt met wat hier al door diverse mensen werd gemeld, en nog wat meer landen.

As other Philips radios made in the USA at this time, this device was destined for exportation to Southern Europe and/or South America, and, possibly, the Dutch West Indies (depending the date of release).

Elders ook de opmerking dat de distributie deels via Portugal liep. Dat klinkt voor mij ook plausibel, het regime daar was neutraal en bovendien was er (lang) na de oorlog in Portugal ook nog productie van toestellen voor exotische bestemmingen.

Ik ben helaas niet genoeg thuis in Noord-Amerikaanse radio's om eventuele chassis of onderdelen van andere fabrikanten aan de hand van de plaatjes te herkennen.

Een andere link om te onderzoeken is die met Philips Canada (edit: het is me onduidelijk of die vestiging rond 1940 al radioproductie kende, de eerste vermeldingen op rmorg zijn van 1947). Als er onderdelen of chassis overeenkomen, zou er bijvoorbeeld sprake kunnen zijn geweest van CKD-productie van Canadese kits in de VS, of aanlevering van onderdelen of complete toestellen vanuit Canada.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum